Відбулося дев’яте засідання з питань механізму країн — членів ВООЗ щодо неякісних і фальсифікованих ліків

03 Листопада 2020 2:37 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що 28 та 29 жовтня 2020 р. представники відомства взяли участь у дев’ятому засіданні з питань механізму країн — членів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо неякісних і фальсифікованих лікарських засобів (Member State mechanism on substandard and falsified medical product), яке відбулося в онлайн-форматі. У заході взяли участь понад 200 делегатів країн — членів ВООЗ.

Під час засідання уповноважені особи Секретаріату ВООЗ поінформували учасників зібрання про успіхи ВООЗ у сфері запобігання поширенню неякісних і фальсифікованих лікарських засобів та щодо проєкту бюджету на впровадження програм ВООЗ з даного напрямку на найближчі роки.

Крім того, було представлено особливості та результати функціонування Глобальної системи нагляду та моніторингу виявлення неякісних та фальсифікованих лікарських засобів (WHO Global Surveillance and Monitoring System for substandard and falsified medical products — WHO GSMS). Учасники долучилися до обговорення оновлених рекомендацій ВООЗ щодо ринкового нагляду медичних виробів і системи сповіщення та інформування національного регулятора, і WHO GSMS фахівцями сфери охорони здоров’я про виявлення неякісних та фальсифікованих лікарських засобів.

Зокрема, представники країн — членів ВООЗ обмінялися досвідом щодо особливостей роботи регуляторних органів в умовах пандемії, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За підсумками роботи онлайн-конференції учасникам було представлено рекомендації ВООЗ з питань зміцнення спроможності регуляторних органів у частині запобігання, виявлення та реагування на факти виявлення неякісних та фальсифікованих лікарських засобів.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті