Україна переходить на другий етап реагування на поширення COVID-19 — Віктор Ляшко

09 Листопада 2020 3:37 Поділитися

9 листопада відбувся брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції, під час якого Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я України, повідомив про результати двох селекторних нарад — Президента України та заступника керівника Офісу Президента України з керівниками обласних державних адміністрацій. За результатами цих нарад прийнято рішення про перехід до другого етапу реагування на поширення COVID-19.

«Ми продовжуємо розгортати і збільшувати кількість ліжок у наших закладах охорони здоров’я, які будуть госпіталізувати хворих з коронавірусною хворобою», — зазначив посадовець.

Він додав, що з понеділка заборонено всі планові операції й госпіталізації в закладах охорони здоров’я, які прийматимуть винятково ургентних хворих та пацієнтів з COVID-19, оскільки ситуація з поширенням коронавірусної хвороби є вкрай напруженою. Перед МОЗ поставлено завдання збільшити кількість ліжко-місць, виділених для лікування хворих на COVID-19 з 50 тис. до 80 тис. Упродовж місяця планується забезпечити на 80% ці ліжко-місця доступом до кисню для проведення оксигенотерапії, тобто 60 тис. ліжко-місць. Досягти цього планується шляхом закупівлі кисневих концентраторів, про що вже є домовленість.

Також додатково буде організовано мережу забезпечення киснем закладів охорони здоров’я. Зараз відпрацьовується кожен конкретний заклад, який постачатиме газоподібний або рідкоподібний кисень, щоб у кожній лікарні хворі могли отримати необхідне лікування. Третій етап реагування на поширення COVID-19 полягатиме в розгортанні мобільних шпиталів у пристосованих приміщеннях.

«Закликаю вас усіх дотримуватися протиепідемічних норм, носити маски, дотримуватися дистанції, щоб в Україні не знадобився третій етап. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб система охорони здоров’я не зазнала колапсу. Ми зможемо це зробити лише тоді, коли виконуватимемо протиепідемічні норми. Прошу з розумінням ставитися до запропонованих протиепідемічних обмежень, які запроваджує Уряд», — зазначив В. Ляшко.

Він повідомив, що наразі в Україні діє лише два рівні епідемічної небезпеки: «помаранчевий», який діє на території всієї держави і «червоний», який запроваджено майже у 200 адміністративно-територіальних одиницях. Тому найближчим часом Уряд прийме рішення про посилення карантинних заходів і запровадження карантину «вихідного дня». Це буде зроблено для того, щоб уникнути колапсу в системі охорони здоров’я та не зупиняти економіку держави.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті