У eHealth створено понад 14 тис. медичних висновків про народження

11 Листопада 2020 1:00 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) нагадує, що в жовтні запрацював оновлений сервіс єМалятко. Сервіс дозволяє лише за однією заявою отримати близько 10 послуг від різних органів влади без відвідування установ.

Серед послуг — державна реєстрація народження, визначення походження дитини, її належності до громадянства України, реєстрація місця проживання, призначення допомоги тощо. Точкою входу до сервісу є, зокрема, медичний висновок про народження дитини.

Наразі вже створено понад 14 000 медичних висновків про народження в електронній системі охорони здоров’я. За 2168 медичними висновками батьки немовляти вже звернулися до Державного реєстру актів цивільного стану громадян або зареєструвалися в додатку «Дія». Лідерами серед регіонів за кількістю сформованих медичних висновків є :

  • м. Київ — 1817;
  • Дніпропетровська обл. — 1577,
  • Харківська обл. — 1259.

У цих регіонах найактивніше замовляють свідоцтво про народження онлайн. Уже опрацьовано 274 запити в Києві, 124 у Дніпропетровській та 88 — у Харківській областях.

Інші дані можна побачити на новому дашборді НСЗУ «Статистика створення медичних висновків про народження дитини». Наприклад:

  • найбільшу кількість медичних висновків про народження створили лікарі Київського пологового будинку № 5 — 572;
  • 832 лікарі вже почали створювати такі медичні висновки, серед них 483 неонатологи, 314 акушерів-гінекологів та 36 педіатрів;
  • Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя та Кривий Ріг — це міста, у яких медичні висновки про народження створюють найактивніше.

Номер медичного висновку складається з 16 латинських літер та цифр та надсилається батькам дитини у смс. Також лікар може видати інформаційну довідку з номером висновку. Жодні інші паперові документи не видаються, адже медичний висновок є заміною паперового свідоцтва (форма 103/о).

Важливо, що в електронній системі охорони здоров’я дані про новонародженого з’являються автоматично відразу після держреєстрації. Якщо у батьків є медичний висновок, вони можуть замовити послугу з внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів та коли батьки обиратимуть педіатра для дитини, дані малюка вже будуть в електронній системі — це пришвидшує підписання декларації. Крім того, лікар буде одразу в курсі стану здоров’я дитини.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті