Заборона на проведення планових операцій та госпіталізацій не стосується ситуацій, коли є ризик для життя та здоров’я

11 Листопада 2020 11:04 Поділитися

За даними Цент­ру громадського здоров’я, станом на 11 листопада в Украї­ні зафіксовано 10 611 нових підтверджених випадків інфікування COVID-19 (з них 350 дітей, 493 медичні працівники). Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в м. Київ (965), Одеській (705), Київській (693), Львівській (684) та Запорізькій (592) областях.

За добу зареєстровано 1453 госпіталізації, одужали 6802 особи, летальних випадків — 191. Здійснено 73 285 тестувань, з яких 43 908 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) і 29 377 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Також 11 листопада під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, поінформував про результати його відрядження в м. Дніпро, яке відбулося 8 листопада. Так, він зазначив, що лікарі, які надають допомогу хворим на COVID-19, повідом­ляють, що даний вірус став агресивнішим, і кількість хворих з тяжким перебігом захворювання збільшилася.

Стосовно заборони проведення планових операцій та планових госпіталізацій М. Степанов зауважив, що зупинено лише певні з них. На сьогодні, як і раніше, надається медична допомога:

  • внаслідок інсультів та інфарктів;
  • внаслідок ускладнень перебігу вагітності та пологів;
  • вагітним, породіллям, новонародженим;
  • у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • паліативна допомога в стаціонарних умовах;
  • планова допомога закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, з дотриманням відповідних протиепідемічних заходів.

Також проводяться інші невідкладні та термінові заходи з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення існує значний ризик для життя та здоров’я людей. Тому наразі заборона на проведення планових госпіталізацій та операцій стосується виключно ситуацій, коли їх перенесення не становить загрози для життя та здоров’я пацієнта.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті