У рамках механізму Covax Україна отримає близько 8,5 млн доз вакцин від COVID-19 — брифінг МОЗ

12 Листопада 2020 11:07 Поділитися

12 листопада під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу було виявлено 11 057 хворих, одужали 6235 пацієнтів та госпіталізовано 1509 осіб. За добу проведено загалом 77 149 тестувань, із них 46 933 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 30 216 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). Найбільше нових випадків виявлено в Києві — 931, Запорізькій — 799, Київській — 700, Одеській — 663 та Полтавській областях — 624.

Міністр нагадав, що на засіданні Уряду, яке відбулося 11 листопада, прийнято ряд рішень, зокрема щодо запровадження карантину вихідного дня, починаючи з 14 листопада.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, продовжуючи брифінг, зазначив, що за квітень–листопад 2020 р. мобільні бригади здійснили 1,67 млн заборів зразків, які були доставлені в державні лабораторії для проведення досліджень методом ПЛР. Найбільша кількість бригад функціонує в Харківській, Дніпропетровській та Львівській областях, найменше — в Київській, Луганській та Кіровоградській областях.

За словами заступника міністра, наразі до досліджень зразків методом ПЛР долучено 124 лабораторії всіх форм власності, із них 66 — лабораторії, які розміщені в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, та 58 — у приватних закладах охорони здоров’я.

Детальніше В. Ляшко зупинився на ситуації із грипом та гострою респіраторною вірусною інфекцією (ГРВІ). За минулий тиждень на ГРВІ захворіли майже 170 тис. осіб, із них 30% — діти віком до 17 років. У більшості областей ситуація із грипом та ГРВІ перебуває на неепідемічних рівнях, але в той же час у Волинській, Донецькій, Житомирській, Сумській та Черкаській областях вже зафіксовано незначний показник перевищення епідемічного порогу. Це свідчить про те, що окрім коронавірусної інфекції, ситуація ускладнюватиметься й іншими респіраторними вірусними інфекціями.

З початку епідемічного сезону вакциновано від грипу та ГРВІ 50 143 особи, із них 20 тис. за останній тиждень. Із 9 листопада в регіони було розподілено перші надходження вакцини, закупленої за кошти державного бюджету, у кількості 40 тис. доз. Заступник міністра зауважив, що ця вакцина в першу чергу призначена для імунопрофілактики медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим із COVID-19, а також працівників екстреної медичної допомоги.

Також він нагадав, що Україна працює із механізмом Covax, який забезпечить поставку в країну вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 у разі її реєстрації з доведеною безпекою та ефективністю. «Ми розуміємо, що отримаємо ту кількість доз, яка охопить 20% населення, тобто максимум 8,5 млн доз. Перший транш ми очікуємо в розмірі 3% — це 1,25 млн доз», — поінформував заступник міністра.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті