На вулиці носити маску не треба, виняток — коли ви знаходитеся у місці великого скупчення людей — Максим Степанов

12 Листопада 2020 5:37 Поділитися

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у ефірі телевізійної програми «Ранок з Україною» розповів про те, де необхідно носити захисні маски. Про це йдеться на сторінці МОЗ України у Facebook.

«Підхід до накладання штрафів за неносіння маски змінено. Донедавна порушнику виписували протокол на місці події, потім цей протокол відправляли до суду, за яким і було остаточне рішення. Зараз наші законодавці підтримали інший механізм, який схожий на той, що застосовується у разі порушення правил дорожнього руху. Порушнику виписують штраф одразу на місці», — роз’яснив очільник МОЗ.

«На вулиці носити маску не треба, виняток — це коли ви знаходитеся у місці великого скупчення людей. Наприклад, на зупинках, коли є натовп людей, відстань між якими інколи менша ніж 1 м. Просто надівайте маску — це безпека», — порадив міністр.

Також очільник МОЗ підкреслив, що адміністративна відповідальність, передбачена за перебування без засобів індивідуального захисту, маски чи респіратора, стосується лише перебування в громадських місцях. «Штрафи виписуватимуться за знаходження без маски саме в громадських місцях. Коли людина, наприклад, зайшла в супермаркет, і вона без маски, то дистанція вже не важлива — адже відстань до інших, зрозуміло, буде весь час змінюватися. Людина повинна знаходитися в масці», — наголосив М. Степанов.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті