МОЗ має нове завдання: вирішити питання із швидким онлайн-укладанням декларації із сімейним лікарем — Максим Степанов

16 Листопада 2020 10:57 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 16 листопада, повідомив, що за минулу добу виявлено 9832 нових випадки захворювання, з них 354 дитини та 360 медичних працівників. Також за минулу добу госпіталізовано 1100 осіб, але в той же час одужали 2753 особи.

Загалом за добу здійснено 33 486 тестувань, з яких 28 685 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 4801 — методом імуноферментного аналізу. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в м. Київ (879), Дніпропетровській (847), Запорізькій (807), Київській (648) та Одеській (633) областях.

Міністр в черговий раз закликав україн­ців дотримуватися правил, встановлених МОЗ України у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби на території України. Також він зауважив, що карантин вихідного дня було введено через те, що повного локдау­ну українська економіка не витримає, а зупинити все в країні потрібно було б якнайменше на 3 тиж.

М. Степанов також зауважив, що перед МОЗ постало нове завдання — вирішити питання із швидким онлайн-укладанням декларації з сімейним лікарем. «Якщо у вас немає сімейного лікаря та не буде знайдено рішення, як швидко підписати онлайн-декларацію із сімейним лікарем, у будь-якому разі у кожного громадянина України повинен бути медичний працівник, який би слідкував за станом його здоров’я під час хвороби на COVID-19», — підкреслив він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті