Додаткові карантинні обмеження вводяться, аби не допустити колапсу української медичної системи — Максим Степанов

16 Листопада 2020 2:13 Поділитися

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час політичного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера», яке відбулося 14 листопада, заявив, що Україна змушена вводити додаткові протиепідемічні заходи, оскільки без посилення карантинних обмежень уже через місяць настане колапс вітчизняної медичної системи. Про це інформується на сайті МОЗ України.

«Якщо не зробити ці кроки, то на 15–20 грудня отримаємо апокаліпсис медичної системи, коли всі ліжка будуть заповнені», — підкреслив очільник МОЗ та додав, що це рішення зважене і приймалося з урахуванням думок та рекомендацій українських епідеміо­логів та лікарів-практиків.

«Ми радилися з нашими епідеміологами щодо можливостей введення карантину вихідного дня. Зрозуміло, що повний локдаун був би ефективнішим, але цього, за розрахунками Міністерства фінансів та Міністерства економіки, не витримає наша економіка. Карантин вихідного дня дозволить зменшити кількість соціальних контактів. Тож ми отримаємо стабілізацію ситуації», — підкреслив М. Степанов.

Міністр зазначив, що карантин вихідного дня не є українським ноу-хау. Аналогічний механізм боротьби з розповсюдженням коронавірусної хвороби був застосований Ізраїлем. За словами М. Степанова, завдяки цьому вдалося не лише зупинити зростання захворюваності, але й знизити її рівень.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із facebook.com/moz.ukr
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті