Збільшення кількості ліжок для пацієнтів та пригальмування процесу зростання кількості захворілих на COVID-19 — підсумок наради Прем’єр-міністра

16 Листопада 2020 3:36 Поділитися

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 16 листопада відбулася онлайн-нарада із міськими головами. У зустрічі взяли участь міністр охорони здоров’я Максим Степанов, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, українські епідеміологи та інфекціоністи. Про це йдеться на урядовому сайті.

Д. Шмигаль зазначив, що Уряд зараз шукає шляхи, які дадуть змогу пригальмувати процес зростання кількості захворілих на COVID-19: від адаптивного карантину до вдосконалення карантину вихідного дня. За його словами, запроваджені заходи стосуються здебільшого трьох галузей. «Для нас це один із виходів, коли на вихідних люди перебувають удома і не створюють великого потоку та скупчення. Великі заробітки галузей саме в суботу та неділю якраз є доведенням факту, що величезні потоки людей рухаються в галузь харчування та розваг», — зауважив він.

Наразі проводяться комунікації з галузями, щоб розробити механізми компенсації втрат. «На сьогодні в нас є низка інструментів, які проявили себе навесні. Також ми працюємо над розробленням нових програм. У нас на сьогодні є до 7 інструментів, якими ми будемо вже цього тижня підтримувати галузі, які страждають найбільше», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Окрім того Уряд паралельно працює над збільшенням кількості ліжок, постачанням кисню, щоб дати медикам більше інструментів для лікування хворих. Д. Шмигаль відзначив, що будь-які протиепідемічні заходи не дають миттєвого результату, й ефект карантину вихідного дня можна буде побачити за 2–3 тиж.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар В. Ляшко підкреслив, що жорсткий локдаун, який закриє країну на 3 тиж, сильно вдарить по українській економіці.

«Коли ми говоримо про карантин вихідного дня, то в разі, якщо він виконуватиметься на 100%, це значно вплине на коефіцієнти приросту за тиждень. Коефіцієнт приросту за тиждень дасть змогу нам якомога довше тримати систему охорони здоров’я в повній готовності», — зазначив В. Ляшко.

Він також додав, що МОЗ сьогодні переорієнтовується на закриті колективи, щоб запобігти масовим спалахам у малих соціальних групах, та закликав міських голів до спільної роботи.

За матеріалами kmu.gov.ua,

фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті