Розгортання тимчасових госпіталів, підвищення виплат сімейним лікарям — брифінг МОЗ

17 Листопада 2020 4:59 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 17 листопада, повідомив, що Кабінет Міністрів України на своєму позачерговому засіданні 16 листопада прийняв рішення про виділення 118 млн грн на облаштування мобільних госпіталів. Вони будуть організовані в Києві, Одесі та Краматорську. За словами міністра, таке рішення пов’язане зі значним збільшенням кількості хворих на COVID-19, які потребують стаціонарного лікування.

М. Степанов також наголосив, що локації, де будуть облаштовані тимчасові госпіталі, визначаються місцевою владою, планується задіяти місцеві інфраструктурні об’єкти. Зокрема, розглядається питання перепрофілювання спортивних та культурних комплексів, санаторіїв, готельних комплексів або торгово-розважальних центрів.

Окрім того, вчора (16 листопада) вступила в дію постанова Уряду, яка вносить зміни у процес надання медичної допомоги. Зокрема, з 1 листопада підвищено виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію (капітаційна ставка) з 600 до 651 грн на рік.

Документ зобов’язує амбулаторії надавати допомогу хворим на COVID-19 навіть при відсутності у них декларації із сімейним лікарем. МОЗ також рекомендує особам із симптомами коронавірусної хвороби, у яких виникають будь-які проблеми з наданням медичної допомоги, відразу звертатися до контакт-центру Міністерства за номером: 0 (800) 60-20-19.

Міністр також наголосив, що через нестачу медичних працівників певних спеціальностей для надання допомоги хворим на COVID-19 МОЗ ініціювало внесення відповідних змін у порядок формування мобільних бригад, зокрема буде дозволена їх комплектація лікарями різних спеціальностей.

За матеріалами та фото із facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті