COVAX підтвердив виділення Україні безкоштовної вакцини від COVID-19 для вакцинації 20% населення — Віктор Ляшко

19 Листопада 2020 11:10 Поділитися

Заступник міністра охорони здоров’я України — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безоплатній основі для 20% населення.

«18 листопада стало відомо, що Україна як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби в кількості доз, яка дорівнює 20% населення безкоштовно. Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватися в першій половині 2021 р. за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн», — поінформував В. Ляшко.

Також заступник міністра зазначив, що надходить багато запитань, які стосуються включення до глобального механізму COVAX кандидата у вакцини від виробника Moderna (США). «Так, включено. Попередні результати дослідження цієї вакцини вказали на 95% ефективність попередження розвитку коронавірусної хвороби COVID-19. Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 р. як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України», — підкреслив він.

За матеріалами facebook.com/viktor.liashko

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті