НСЗУ потребує додаткових 5,6 млрд грн для оплати надання стаціонарної медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 — Світлана Шаталова

20 Листопада 2020 10:51 Поділитися

Заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час онлайн-брифінгу, який відбувся 19 листопада, поінформувала про те, що 6 листопада Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомила про потребу в додаткових 5,6 млрд грн до кінця року для оплати стаціонарної медичної допомоги з лікування пацієнтів з COVID-19 у зв’язку із загостренням ситуації з пандемією у країні та світі. На сьогодні запит щодо виділення необхідних коштів верифіковано, МОЗ подало Уряду відповідний проєкт.

Окрім того, С. Шаталова зазначила, що під час засідання міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів було прийнято одноголосне рішення щодо виділення у 2021 р. коштів для нового центру молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань при Національному інституті раку. Погоджено виділення 104 млн грн, яких бракувало для запуску будівництва. Будівельні роботи розпочнуться вже навесні 2021 р.

Також Уряд спрямував регіонам понад 1,6 млрд грн для ремонту й підготовки приміщень приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах та 5,3 млрд грн — на закупівлю обладнання. Одержувач бюджетних коштів ДП «Медичні закупівлі України» вже уклало договорів на 1 млрд 927 млн грн. Регіональні медичні заклади у стислі терміни повинні завершити підготовку й ремонти для встановлення 161 комп’ютерного томографа.

Резюмуючи, С. Шаталова зазначила, що Міністерство охорони здоров’я обґрунтовано вимагає суттєвого підвищення фінансування медицини у 2021 р., адже найбільша частка у складі тарифів на медичні послуги припадає саме на оплату праці. За спільними розрахунками НСЗУ та МОЗ, з бюджету необхідно виділити 225 млрд грн на Програму медичних гарантій з метою забезпечення справедливих і конкурентноздатних зарплат медикам.

За матеріалами facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті