США, Великобританія та Німеччина стануть провідними локаціями з виробництва вакцин проти COVID-19

23 Листопада 2020 10:50 Поділитися

Розробники обирають для виробництва вакцин проти COVID-19 підприємства, що розташовані близько до штаб-квартир цих компаній, тому США, Великобританія та Німеччина є найпопулярнішими країнами для такого виробництва, зазначають спеціалісти аналітичної компанії «GlobalData».

Йоханна Суонсон, менеджер з продуктів «GlobalData», коментує: «Ці ланцюги поставок контрастують із загальною тенденцією у фармацевтичній галузі — передавати виробництво в Китай та Індію, особливо для великих обсягів замовлень недорогих препаратів, у тому числі генериків. Розробники вакцин вибирають виробників, які знаходяться ближче до них, що може бути пов’язано з наявністю складських приміщень або відповідних виробничих потужностей».

Кандидат на вакцину, що, за даними «GlobalData», має найбільше виробничих угод, — AZD-1222 від «AstraZeneca», рекомбінантна векторна вакцина, що знаходиться на III фазі клінічних досліджень. Препарат має виробничі угоди з 10 постачальниками послуг, до яких належать основні гравці цієї сфери «Catalent» (Сомерсет, штат Нью-Джерсі, США), «Emergent BioSolutions» (Гейтерсбург, Меріленд, США) та «Novasep» (Ліон, Франція), а також фармацевтична компанія «Merck KGaA» (Дармстад, Німеччина), яка відповідає за додаткові виробничі потужності.

«Scancell» уклала угоду на виготовлення активних фармацевтичних інгредієнтів з «Cobra Biologics» (Великобританія) щодо кандидата у вакцини проти COVID-19. Відповідно до цієї угоди, «Cobra Biologics» забезпечить виробництво плазмідної ДНК «Scancell» для вакцини проти COVID-19 з метою використання у клінічному дослідженні І фази у 2021 р.

Й. Свонсон продовжує: «Контрактні виробництва, які на сьогодні найбільше виграють від розробки вакцин проти COVID-19, — це «Emergent BioSolutions» та «Catalent», кожна з яких має 4 виробничі угоди, в тому числі з «AstraZeneca» та «Johnson & Johnson», але справжні переможці з’являться, коли буде отримано схвалення регуляторних органів на основних ринках. Великі фармацевтичні компанії також інвестують у власні виробничі потужності».

«Pfizer» планує до кінця 2020 р. виготовити мільйони доз BNT162, вакцини проти COVID-19, яку вона розробляє разом з «BioNTech», і сотні мільйонів доз у 2021 р. Вакцина буде виготовлена на майданчиках «Pfizer» у Массачусетсі, Міссурі та Мічигані (США). «Pfizer» переносить виробництво багатьох своїх препаратів, що випускалися на виробничих потужностях компанії, на контрактні виробництва, з метою розширення можливостей для виробництва вакцини проти COVID-19.

За матеріалами globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті