Е-лікарняні запрацюють уже з 2021 р. — Михайло Федоров

24 Листопада 2020 4:21 Поділитися

В ефірі каналу «24» Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації, повідомив, що на минулому тижні Уряд підтримав пропозицію Міністерства цифрової трансформації України (далі — Мінцифри) щодо виділення з бюджету 2021 р. 850 млн грн на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного інтернету в населених пунктах, у тому числі в сільській місцевості.

За його словами, це дозволить зробити електронні медичні послуги доступнішими для всіх українців, але для цього необхідно, щоб до інтернету були підключені 95% населених пунктів та їх соціальних об’єктів. Наразі до оптичного (фіксованого) інтернету не підключено 37% лікарень України. У 2021 р. Мінцифри планує підключити до мережі близько 10 тис. соціальних об’єктів: шкіл, лікарень, бібліотек, які знаходяться в 5 тис. сіл, де проживають майже 2,5 млн громадян.

Стосовно запуску е-лікарняних, то, за словами віцепрем’єр-міністра, це дозволить не лише скасувати лікарняний як паперову довідку, що є елементом бюрократії, а й заощаджувати час лікарів та пацієнтів. Крім того, це можливість швидко та ефективно оплачувати лікарняні без фізичних контактів, гарантувати обґрунтованість виплат та економити державні кошти.

«Це буде звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин. Після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до інших державних органів для виплат» — підкреслив М. Федоров. 

Для запровадження електронних лікарняних Мінцифри спільно з МОЗ повністю перебудовують процес отримання лікарняного. Запуск стане можливим завдяки повноцінній інтеграції електронної системи охорони здоров’я із системою Пенсійного фонду України і Фонду соціального страхування.

За матеріалами thedigital.gov.ua,

фото www.facebook.com/mykhailofedorov.com.ua/

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті