МОЗ та МВС працюють над проєктом щодо створення єдиного аеромедичного простору для транспортування «тяжких» пацієнтів

25 Листопада 2020 10:55 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) та Міністерство внутрішніх справ України (МВС) готуються до запуску пілотного проєкту в 2021 р., в рамках якого буде створено єдиний аеромедичний простір для транспортування пацієнтів з тяжким перебігом хвороб у двох областях України. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

Відтак, МОЗ та МВС розпочали співпрацю щодо забезпечення логістики та залучення авіаційної техніки для підтримки якісного та своєчасного забезпечення потреб у сфері охорони здоров’я.

«Даний пілотний проєкт передбачатиме залучення аеротехнічних можливостей (суден авіаційної системи МВС, зокрема літаків та гелікоптерів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції), які цілодобово чергуватимуть разом з бригадами служби екстреної медичної допомоги, щоб оперативно транспортувати пацієнтів у разі ургентних, надзвичайних ситуацій, дорожньо-транспортних пригод тощо до відповідних закладів охорони здоров’я, коли неможливо скористатися автомобільним транспортом», — зазначив під час онлайн-брифінгу 23 листопада заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко.

Серед іншого проєктом передбачено реалізацію системи доставки донорських органів та реципієнтів з метою проведення трансплантацій.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті