Держпродспоживслужба співпрацює з міжнародними експертами для протистояння антибіотикорезистентності

26 Листопада 2020 3:46 Поділитися

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) повідомляє, що 25 листопада експерти продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) організували онлайн-захід, присвячений Всесвітньому тижню поінформованості про протимікробні засоби, щоб обговорити розумне застосування антимікробних препаратів. У заході взяли участь голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, експерти ФАО з питань антимікробної резистентності Віталій Башинський та Олександр Рєвнівцев, представники Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), а також експерти проєкту вдосконалення системи контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин EU4SaferFood.

«Ті напрацювання та рекомендації, які надають експерти ФАО, активно використовуються Держпродспоживслужбою на практиці. Завдяки спільній злагодженій роботі експертів ФАО та фахівців державних органів і Держпродспоживслужби зокрема, вже напрацьовано першу редакцію національного плану моніторингу антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів. Зараз він запроваджується Держпродспоживслужбою. Це сприятиме виконанню в Україні ряду завдань, пов’язаних із підвищенням обізнаності та збільшення потенціалу ветеринарної служби щодо визначення, простежуваності та моніторингу антибіотикорезистентних штамів», — зазначила В. Магалецька.

Окрім того, вона додала, що вже сьогодні проводиться всеукраїнське опитування щодо глибини розуміння цієї проблематики всіма стейкхолдерами. Паралельно з опитуванням спеціально підготовлені фахівці Держпродспоживслужби відбиратимуть зразки від тварин на всій території України. Виділені маркерні мікроорганізми будуть досліджені на наявність антибіотикорезистентності на обладнанні, яке закуплено за кошти ФАО.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті