Робота з проведення розширення адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну у ПМГ–2021 триває — НСЗУ

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує про те, що відбулося засідання Робочої групи з питань розробки пропозицій для забезпечення формування державної політики у сфері державних фінансових гарантій розширення переліку лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, за напрямом «Лікування інсулінозалежного та нецукрового діабету».

Члени Робочої групи, зокрема, внесли пропозиції щодо зміни переліку категорій хворих на діабет для відшкодування вартості препаратів інсуліну і продовжать роботу над цим питанням.

«Головна мета засідання — створення ефективної системи відшкодування препаратів інсуліну, для того, щоб усі пацієнти мали доступ до життєво необхідних ліків протягом року. Ця робота є частиною підготовки до переведення адміністрування програми реімбурсації препаратів інсуліну у Програму медичних гарантій (ПМГ) в 2021 р. НСЗУ стане єдиним платником за програмою, рецепт буде винятково електронним. Усі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник НСЗУ, як це зараз відбувається з програмою реімбурсації «Доступні ліки», — йдеться у повідомленні.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті