ДЕЦ надав МОЗ низку рекомендацій щодо реєстрації та перереєстрації лікарських засобів

01 Грудня 2020 4:01 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) повідомляє, що в умовах пандемії підприємство робить все можливе для своєчасної появи в Україні якісних і безпечних ліків. Тому кожного тижня на чергових та позачергових засіданнях Науково-експертної ради та Науково-технічної ради ДЕЦ приймаються десятки рішень щодо реєстрації та перереєстрації лікарських засобів, внесення поправок до протоколів чи реєстраційних матеріалів. Особлива увага приділяється препаратам для лікування COVID-19. Наразі терміни їх реєстрації значно скоротилися і становлять 5 днів.

Минулого тижня відбулися 2 чергових і 2 позачергових засідання Науково-експертної ради та Науково-технічної ради, за їх результатами ДЕЦ надав рекомендації МОЗ щодо реєстрації 16 лікарських засобів; затвердження 13 міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань; зняття з процедури реєстрації 2 препаратів, перереєстрації 25 лікарських засобів. Також надано рекомендації щодо перереєстрації 5 субстанцій; внесення змін до реєстраційних матеріалів 292 лікарських засобів; прийняття поправок до 55 протоколів міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань лікарських засобів.

На позачергових засіданнях Науково-експертної ради та Науково-технічної ради з питань COVID-19 було надано рекомендації МОЗ щодо реєстрації 1 лікарського засобу, 3 протоколів міжнародних клінічних випробувань лікарських засобів для лікування COVID-19 в Україні, реєстрації 1 субстанції.

За матеріалами dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Виктория 02.12.2020 7:57
особливо для лікування хворих на COVID-19 допоможе така процедура, як "зняття з процедури реєстрації 2 препаратів". Скоріше за все, знову зняли препарати вітчизняного виробництва, які провели біоеквівалентність, але не на тій базі.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті