Значні залишки коштів на рахунках лікарень можуть свідчити про неефективне використання бюджетних коштів — Мінфін

03 Грудня 2020 3:24 Поділитися

Міністерство фінансів України інформує, що станом на 1 жовтня 2020 р. залишки коштів на рахунках 2220 закладів охорони здоров’я, які надають послуги за програмою медичних гарантій, становлять понад 10 млрд грн. Це може свідчити про неефективне використання ними бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я.

У 4 закладах охорони здоров’я залишки на рахунках перевищували 100 млн грн. У 14 закладах такі залишки становили від 50 до 100 млн грн. Разом сума залишків на рахунках цих закладів становила 948,28 грн. Майже половина закладів охорони здоров’я (1012) мали залишки коштів на рахунках у розмірі від 1 до 10 млн грн. Загальна сума залишків становила 3 795,7 млн грн.

«Мінфін закликає до максимально ефективного використання коштів. Кожна гривня бюджетних коштів має працювати в інтересах громадян у максимально ефективний спосіб. Враховуючи заплановане збільшення бюджетних видатків на сферу охорони здоров’я до 5% ВВП до 2023 р., Міністерство фінансів очікує від усіх розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я, щоб вони максимально ефективно використовували кожну гривню коштів платників податків. Пацієнти мають знати, що держава про них піклується», — наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Водночас Міністерством охорони здоров’я не використовуються кошти, які знаходяться на рахунках відомства станом на 1 грудня 2020 р. — 20,9 млрд грн. Це також свідчить про неефективне використання ними бюджетних коштів.

За матеріалами mof.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті