Витрати на охорону здоров’я у США за підсумками 2020 р. можуть скоротитися до «історичного мінімуму»

07 Грудня 2020 1:12 Поділитися

Відповідно до аналізу наявних даних експерти Kaiser Family Foundation прогнозують, що витрати на охорону здоров’я у 2020 р. в США не лише будуть нижчими, ніж у 2019 р., але й будуть найнижчими за всю історію досліджень.

Незважаючи на те що зменшення витрат, як очікується, буде помірним, це буде перше скорочення витрат у сфері охорони здоров’я з тих пір, як почали вести дослідження в 1960-ті роки.

Невідомо, яка частка зменшення витрат пов’язана з відміною або перенесенням медичних процедур через COVID-19. Кількість скринінгів та візитів до лікаря з метою лікування хронічної патології зменшилася. Також невідомо, як це позначилося на здоров’ї.

До жовтня 2020 р. витрати на медичні послуги у США зменшилися приблизно на 2% у річному обчисленні порівняно з аналогічним періодом 2019 р. Включаючи витрати на лікарські засоби, які фактично зросли під час пандемії, загальні витрати на охорону здоров’я скоротилися лише на 0,5% порівняно з попереднім роком.

Втім, будь-яке зменшення витрат на охорону здоров’я є історичним, оскільки витрати на охорону здоров’я, як правило, зростають швидше, ніж інфляція, і навіть збільшувалися в минулі періоди економічного спаду.

У І кв. 2020 р. витрати на медичні послуги зросли на 0,3% порівняно з аналогічним періодом 2019 р. У ІІ кв. 2020 р., коли відбулося поширення коронавірусу у США, витрати на охорону здоров’я скоротилися на 8,6% порівняно з аналогічним періодом 2019 р. У ІІІ кв. 2020 р. витрати збільшилися на 1,3% порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Загалом доходи від надання медичних послуг станом на 30 вересня 2020 р. в США скоротилися на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2019 р. Для порівняння: зростання за підсумками аналогічного періоду 2019 р. порівняно із 2018 р. становило 5%. Знову ж таки, ці дані не включають доходи від продажу лікарських засобів.

За матеріалами healthsystemtracker.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті