Посилення карантинних заходів не виключене в січні, про його дати та формат буде попереджено завчасно — Володимир Зеленський

07 Грудня 2020 3:16 Поділитися

У грудні жорсткі карантинні обмеження не запроваджуватимуть, однак не виключене посилення карантинних заходів у січні, про що буде повідомлено завчасно. Про це йдеться на сайті Президента України.

«Локдаун у грудні. Я вірю й сподіваюся, що дійсно наразі він нам не потрібен. Ми зважували всі «за» і «проти», дуже багато даних і прогнозів, радилися з представниками місцевих влад, отримали запевнення МОЗ щодо контрольованості ситуації в лікарнях, і я рекомендував Прем’єру не оголошувати локдаун у грудні», — зауважив Президент України. Також він зазначив, що так званий карантин вихідного дня дав свій результат — щоденна кількість тих, хто захворів на COVID-19, перестала стрімко зростати.

Попри точкові проблеми в окремих регіонах, над вирішенням яких уже працюють, у цілому загальна ситуація контрольована та не диктує негайного запровадження локдауну в грудні. «Ми даємо змогу бізнесу працювати, не втрачати грудень — один з найприбутковіших місяців року. І ми не будемо псувати людям свята, на які всі ви так чекає­те», — підкреслив Володимир Зеленський.

Окрім того, за словами Глави держави, при дисциплінованому дотриманні протиепідемічних вимог є шанси зустріти новорічні та різдвяні свята без локдауну та зменшити кількість хворих у лікарнях, чим зробити «найкращий новорічний подарунок» лікарям.

Водночас він зауважив, що зовсім уникнути карантину буде дуже складно, і є ймовірність його запровадження в січні. Про його введення громадянам буде повідомлено заздалегідь. «Я доручив Уряду повідомити вам — завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун, який його чіткий формат? Вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Тож ні для кого це не буде сюрпризом, це я обіцяю. І не за тиждень, як передбачено законом, Уряд повідомить, а набагато раніше», — наголосив В. Зеленський та додав, що у разі посилення карантинних обмежень державний кордон для громадян Украї­ни залишиться відкритим і для виїзду, і для в’їзду. «Ймовірний локдаун у січні не означає, що вам треба скасовувати заплановану відпустку, здавати авіаквитки», — резюмував Президент.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті