До уваги заявників — інформує ДЕЦ

07 Грудня 2020 4:07 Поділитися

ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я Украї­ни» (далі — ДЕЦ) повідомляє, що підприємство керується принципом «нульової толерантності» до будь-яких проявів корупції і вживатиме всіх передбачених законодавством заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції і пов’язаним з нею діям.

Тому будь-які грошові вкладення до пакета документів, наданих заявником до ДЕЦ, розцінюється як подарунок або неправомірна вигода та є порушенням антикорупційного законодавства.

У зазначеній ситуації відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» ДЕЦ:

  • складається акт щодо виявлення подарунка або неправомірної вигоди;
  • інформується уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції — Національна поліція України — щодо реагування відповідно до законодавства.

У ДЕЦ нагадують, що перелік необхідних документів для проведення державної реєстрації лікарських засобів встановлено Порядком державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів і розмірів збору за їх державну реєстрацію (перереєстрацію), затвердженим постановою КМУ від 26.05.2005 р. № 376.

Також наказом МОЗ України від 26.08.2005 р. № 426 встановлено порядок оплати експертних робіт згідно з договором, укладеним між заявником та ДЕЦ. Крім того, підприємство надає безкоштовні консультації з питань державної реєстрації лікарських засобів.

За матеріалами dec.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті