МОЗ підписало документи з COVAX на отримання 8 млн доз вакцини проти COVID-19 — підсумок брифінгу

08 Грудня 2020 11:15 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 8 грудня, повідомив, що за минулу добу виявлено 10 811 нових випадків COVID-19, серед них 520 дітей та 512 медичних працівників. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано 1319 осіб;
  • летальних випадків — 195;
  • одужало — 12 860 осіб;
  • здійснено 55 070 тестувань, з яких 30 718 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 24 352 — методом імуноферментного аналізу.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1475), Одеській (1043), Запорізькій (948), Полтавській (916) та Черкаській (746) областях.

М. Степанов поінформував, що 7 грудня він провів телефонну розмову з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, під час якої звернувся з проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в «режимі тестування та використання в надзвичайних ситуаціях».

«Чому саме із США? Тому що на сьогодні 3 компанії, які провели всі стадії клінічних досліджень вакцини від коронавірусної хвороби, опублікували свої звіти, є американськими, а саме компанії «Pfizer», «Moderna» та «Novavax»», — зауважив він.

Також, за словами міністра, минулого тижня було підписано технічні документи з глобальним механізмом COVAX щодо отримання вакцини, яке очікується в I півріччі 2021 р. (кінець I — початок II кв.) у розмірі 8 млн доз.

«Ми наполегливо працюємо над тим, щоб якнайшвидше отримати вакцину: ми складаємо графіки вакцинації, розподілили людей за пріоритетністю, тобто в першу чергу будуть вакцинуватися люди із груп ризику або за професійною ознакою, або віковою ознакою чи станом здоров’я», — наголосив очільник МОЗ.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті