Киянин подав до суду через незабезпечення його медичними масками на період карантину

08 Грудня 2020 5:37 Поділитися

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження у справі за позовом киянина до Київської міської державної адміністрації (КМДА). Позивач просить суд визнати незаконними дії КМДА, що не забезпечила його медичними масками на період карантину з метою захисту від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Житель Києва звернувся до суду, тому що вважає, що фінансування профілактичних та протиепідемічних заходів повинно здійснюватися за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Також повідомляється, що в провадженні ОАСК вже перебуває справа за позовом до Кабінету Міністрів України про незабезпечення позивача на період карантину медичними масками.

Позивач вважає незаконними дії Уряду щодо незабезпечення його медичними масками в період карантину та просить суд це визнати. В обґрунтування своїх вимог він зазначив про протиправну відмову в наданні йому медичних масок, оскільки вважає, що пільгові категорії громадян на час запровадженого карантину повинні забезпечуватися лікарськими засобами та медичними виробами безкоштовно.

За матеріалами oask.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті