На базі ЦГЗ буде утворено оперативний центр із реагування на надзвичайні ситуації у сфері громадського здоров’я

08 Грудня 2020 5:29 Поділитися

Центр громадського здоров’я України (ЦГЗ) повідомляє, що на його базі буде утворено та забезпечено функціонування Оперативного центру із реагування на надзвичайні ситуації (Emergency Operations Center — EOC) у галузі громадського здоров’я. Він має посилити спроможність держави оперативно реагувати на потенційні та можливі ризики й надзвичайні ситуації в галузі громадського здоров’я, а також відвертати, ліквідовувати або зменшувати їх шкоду, зокрема сприяти реалізації заходів з протидії розповсюдженню COVID-19.

«Такі центри є найкращою світовою практикою в системі громадського здоров’я. Їх діяльність організована у вигляді єдиної ситуаційної кімнати, куди надходить уся інформація про ризики — спалахи хвороб та інші надзвичайні ситуації в галузі охорони здоров’я, а також про стихійні лиха чи техногенні катастрофи.

Завдання експертів EOC — аналіз ризиків та їх потенційної шкоди, координація оперативних дій, розробка стратегічних рекомендацій та алгоритмів дій для всіх інших інституцій задля уникнення, подолання, зменшення ризиків та їх наслідків» — йдеться в повідомленні.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті