Максим Степанов закликав не приймати антибіотики без призначення лікаря

09 Грудня 2020 12:14 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 9 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 12 585 нових пацієнтів з COVID-19, зокрема, серед них 654 дитини та 682 медичних працівники. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано 1281 особу;
  • летальних випадків — 276;
  • одужало — 14 554 особи;
  • здійснено 58 271 тестування, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) — 37 822 та методом імуноферментного аналізу — 20 449.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1728), Одеській (1270), Київській (943), Черкаській (815) та Запорізькій (813) областях.

Міністр зауважив, що завдяки введеним раніше заходам наразі вдалося зменшити стрімке розповсюдження коронавірусної хвороби. «Ходять чутки, наче показник кількості хворих менший, тому що проводиться менше тестувань. Це не так, ми тестуємо людей, які мають ознаки COVID-19 або ж потрапляють у лікарню із пневмонією, тобто мова йде про тестування методом ПЛР. Я також дав доручення щодо перегляду стандартів для того, щоб розширити перелік осіб, яких ми тестуємо, у тому числі методом ПЛР та експрес-тестами на антиген, які ми почали поставляти до наших закладів охорони здоров’я» — прокоментував він.

Відповідаючи на питання, М. Степанов також зауважив, що застосування антибіотиків деяких груп зросло у 5–6 разів. «Великий ризик становить звикання організму людини до антибіотиків, тобто так звана антибіотикорезистентність, та в разі хвороби вони ніяким чином не покращуватимуть стан здоров’я, тобто просто не діятимуть», — наголосив міністр та додав, що прийом антибіотиків має відбуватися винятково за призначенням лікаря.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті