МОЗ розширить алгоритм тестування на COVID-19 та збільшить кількість досліджень

09 Грудня 2020 1:23 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що внесе зміни до алгоритму тестувань на COVID-19 та розширить коло осіб, які проходитимуть дослідження на коронавірусну хворобу. Про це йдеться на сайті МОЗ.

«У зв’язку з початком використання тестів на антиген ми значно розширимо коло осіб, які проходитимуть дослідження. Я вже дав відповідне доручення головному державному санітарному лікарю змінити алгоритм тестування на коронавірусну хворобу», — зазначив Максим Степанов, очільник МОЗ України.

Він також поінформував, що, зокрема, буде внесено зміни до алгоритму обов’язкового тестування на COVID-19 під час планової госпіталізації хворих у медичні заклади. «Зараз при планових госпіталізаціях необхідно пройти ІФА-тест. Із початком застосування експрес-тестів на антиген, які займають лише 15 хв, алгоритм значно спрощується. Зараз ми займаємося забезпеченням лікарень цими тестами», — розповів міністр.

Окрім того, за його словами, наразі в Україні фіксується зменшення кількості звернень пацієнтів із симптомами коронавірусної хвороби, і відповідно, зменшилась кількість досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції, а також кількість госпіталізованих осіб. Зокрема, на минулому тижні було госпіталізовано 10 100 пацієнтів, у той час як на позаминулому — 11 606. Ця позитивна динаміка є одним з найважливіших показників розвантаження медичної системи.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті