Із Фонду боротьби з COVID-19 наразі використано 45 млрд грн — Міністерство фінансів

09 Грудня 2020 5:39 Поділитися


Міністерство фінансів України інформує, що станом на 7 грудня 2020 р. з Фонду боротьби з COVID-19 використано 45,4 млрд грн, з них на охорону здоров’я використано:

  • 12 млрд грн з 23,8 млрд грн виділених коштів, або 50%;
  • на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень спрямовано 63 млн грн з передбачених 100 млн грн;
  • на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров’я використано 1 млрд грн з виділених 4 млрд грн;
  • на субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем — 1,5 млрд грн, на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам спрямовано 5,3 млрд грн з передбачених на ці цілі 6 млрд грн.

Крім того, бюджетний комітет Верховної Ради на засіданні 9 грудня погодив перерозподіл 5,3 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 Міністерству охорони здоров’я для реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення за рахунок скорочення видатків на будівництво та ремонт автодоріг державного значення.

Окрім коштів Фонду, заходи з протидії COVID-19 фінансуються також з інших джерел. Так, за Програмою медичних гарантій Національна служба здоров’я України вже здійснила оплату закладам охорони здоров’я на суму понад 10,6 млрд грн за послуги, що пов’язані із лікуванням COVID-19.

Станом на 3 грудня з коштів місцевих бюджетів витрачено 4,4 млрд грн на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Міністерство фінансів вчергове наголошує, що всі видатки на протидію COVID-19 мають бути ефективними та прозорими, а ефективність використання цих коштів буде ретельно перевірена Держаудитслужбою.

За матеріалами mof.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті