COVID-19: понад 17 млн грн виплатив Фонд соціального страхування медикам для проходження самоізоляції

09 Грудня 2020 5:53 Поділитися

У разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу без засобів індивідуального захисту медичні працівники мають право на отримання листка непрацездатності для проходження самоізоляції під медичним наглядом. Заробіток, який вони втрачають за час ізоляції, їм компенсує Фонд соціального страхування України. Про це йдеться на сайті Кабінету Міністрів України.

Фонд соціального страхування України повідомляє, що прийняв на оплату майже 11 тис. листків непрацездатності, виданих медичним працівникам для проходження самоізоляції, а загальна сума компенсацій становить 17,9 млн грн.

Варто нагадати, що Фонд соціального страхування компенсує для медиків втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу. Оплата здійснюється, починаючи з 6 дня, перші 5 днів фінансує роботодавець.

«Затримки з виплат матеріального забезпечення, у тому числі в разі самоізоляції, у Фонді відсутні, фінансування здійснюється вчасно та в повному обсязі. Зауважуємо, що дата фінансування допомоги від Фонду залежить від дати подання роботодавцем відповідної заяви-розрахунку», — йдеться в повідомленні.

Найбільше медичних працівників, які з початку пандемії пройшли оплачувану за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляцію під медичним наглядом, зафіксовано в:

  • Житомирській обл. — 1366 осіб;
  • Чернігівській обл. — 753 особи,
  • Одеській обл. — 667 осіб;
  • Сумській обл. — 567 осіб;
  • Львівській обл. — 560 осіб. Фінансування виплати такої допомоги здійснюється Фондом соціального страхування України за кошти, виділені з Фонду боротьби з COVID-19 на безповоротній основі відповідно до рішення Уряду.

За матеріалами kmu.gov.ua

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті