COVID-19: МОЗ очікує на зменшення кількості хворих на 40–50% після жорсткого карантину

10 Грудня 2020 1:01 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 10 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 13 371 новий випадок COVID-19, із них 652 дитини та 580 медичних працівників. Також за минулу добу:

  • госпіталізовано — 2993 особи;
  • летальних випадків — 266;
  • одужали — 13 903 особи;
  • здійснено 67 142 тестування за добу, з яких 41 279 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 25 863 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1899), Запорізькій (1060), Дніпропетровській (835), Черкаській (721) та Харківській (719) областях.

Міністр нагадав, що 9 грудня під час засідання Уряду було визначено та затверджено всі деталі посилення карантинних обмежень на території України. Зокрема, було прийнято рішення щодо подовження карантину до 28 лютого 2021 р., також визначено, що наразі на території України діятимуть обмеження «помаранчевої» зони.

Він також зазначив, що очікується зменшення кількості захворілих на COVID-19 після запровадження жорсткого карантину. «Найбільше громадяни інфікуються на масових заходах, де не дотримуються маскового режиму. Якого ж ефекту ми очікуємо? Якщо говорити про локдауни, які запроваджують у європейських країнах, там за 3 тиж кількість захворілих скорочується до 80%, ми розраховуємо на скорочення кількості захворілих на 40–50%, — прокоментував очільник МОЗ.

Відповідаючи на питання, М. Степанов зауважив, що тести на антиген пройшли відповідну верифікацію в Україні, вже розпочинається їх використання, та були внесені зміни до стандарту надання медичної допомоги при COVID-19. «Я надав відповідне доручення, в тому числі головному державному санітарному лікареві, відносно розширення переліку осіб, які будуть тестуватися на коронавірсну хворобу. До вже наявного переліку тестувань додаються ІФА-тестування на антиген, які плануємо максимально широко застосовувати, та експрес-тести на антиген», — поінформував він.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті