Розроблено платформу для збору та узагальнення інформації про несприятливі події після імунізації

14 Грудня 2020 5:15 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» повідомляє, що 9 грудня його фахівці з управління фармаконагляду взяли участь у вебінарі Всесвітньої організації охорони здоров’я, на якому була представлена демоверсія платформи для збору та узагальнення інформації про несприятливі події після імунізації (НППІ).

Під час заходу повідомлялося, що District Health Information Software 2 (DHIS2) — це інформаційна платформа, створена для управління даними, проведення аналізу й моніторингу в системі охорони здоров’я. Сьогодні її використовують у 73 країнах світу з низьким та середнім рівнем доходів.

DHIS2 являє собою архів даних з функціями візуалізації та можливістю проводити аналіз існуючих даних у режимі реального часу. Внесення інформації можливе з максимальною деталізацією, включаючи вакцину або вакцини (якщо одночасно було введено 2 або більше), дозу, дату введення та відновлення, інформацію про пацієнта та прояви НППІ. Платформа дозволяє створити будь-який звіт, розподілити випадки НППІ залежно від гендерної ознаки, проявів, вакцини та інше.

Зазначається, що платформа створена на основі системи Android і нею можна користуватися безкоштовно.

За матеріалами dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті