Володимир Зеленський просить пришвидшити добудову приймальних відділень

15 Грудня 2020 12:12 Поділитися

Половина з 210 обіцяних приймальних відділень екстреної медичної допомоги, які будують за ініціативою Президента України Володимира Зеленського, уже готові. До кінця поточного року там прийматимуть сучасне обладнання. Про це повідомлялося на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню COVID-19, що відбулася 14 грудня під головуванням Глави держави.

«Знаю, що через епідемію будівництво розпочалося значно пізніше запланованого і що друга половина відділень вже має завершену проєктну документацію. Але вважаю, що треба пришвидшитися, наскільки це можливо. Ці відділення — не просто проєкти будівництва. Це життя та здоров’я наших людей», — наголосив В. Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також повідомив, що нині для хворих на COVID-19 виділено понад 63 тис. ліжок, більш ніж 35 тис. із них підключені до кисню. Зайнято такими пацієнтами понад 27 тис. ліжок. Також триває вдосконалення процесу маршрутизації хворих, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Додатково прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні (14 грудня) розпочалася реєстрація на порталі та в додатку «Дія» осіб, які звертаються за одноразовою матеріальною допомогою від держави на період дії посилених карантинних обмежень.

«Станом на ранок звернулися вже понад 5 тис. осіб. За попередніми оцінками, майже 1 млн осіб підпадають під відшкодування у розрізі 8 тис. грн. Реєстрація триватиме відсьогодні до 31 грудня включно. Ті, хто зареєструються 29–31 грудня, отримають оплату на початку січня. Інші заявники мають отримати виплати до Нового року», — зазначив Д. Шмигаль. Він зауважив, що подати заявку можна на порталі «Дія» в особистому кабінеті або через додаток, обравши розділ «Послуги». Після перевірки даних гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок.

За матеріалами president.gov.ua,

фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті