Пропозиції, надані МОЗ до Державного бюджету на 2021 р., не було враховано — Максим Степанов

16 Грудня 2020 11:29 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 16 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 10 622 нових випадки COVID-19. За словами міністра, наразі вдалося зупинити стрімке поширення захворювання.  Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 3242 особи;
  • летальних випадків — 264;
  • одужало — 12 549 осіб;
  • здійснено тестувань за добу — 63 445, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції — 40 740 та методом імуноферментного аналізу — 22 705.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у м. Київ (1858), Одеській (861), Запорізькій (801), Київській (705) та Львівській (600) областях.

Поінформував глава МОЗ і про те, що минулого тижня відомством було подано на розгляд Уряду проєкт акта, яким пропонується встановити мінімальну заробітну плату для медичних працівників та закріпити її на законодавчому рівні.

Також М. Степанов повідомив, що 15 грудня Верховною Радою було прийнято Державний бюджет на 2021 р. «Пропозиції, які надавало МОЗ щодо фінансування медицини відповідно до проведених розрахунків, не були враховані. Так, фінансування медицини було збільшено, але це не означає, що цього мінімально достатньо для ефективного функціонування нашої системи охорони здоров’я», — наголосив він.

Відповідаючи на питання, М. Степанов зауважив, що, за попередніми оцінками, перші партії вакцини проти COVID-19 Україна отримає в I півріччі 2021 р. за ініціативою COVAX, це вже підтверджено. Окрім того, наразі МОЗ співпрацює з виробниками, у яких також будуть закуповуватися вакцини. Це всі виробники, які проходять сертифікацію своїх вакцин.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті