До всесвітнього дня волонтерства

16 Грудня 2020 5:10 Поділитися

День волонтера–2020 може вважати своїм святом кожен, хто безоплатно допомагає суспільству, не шкодуючи сил і часу. Розповімо про історію та традиції цього дня.

«Роль волонтерства в сприянні досягненню цілей у галузі сталого розвитку, яка проявляється в найрізноманітніших і постійно мінливих формах, заслуговує твердої підтримки з боку урядів та інших суб’єктів», — наголосив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Свій волонтерський внесок у боротьбу з пандемією COVID-19 зробили і здобувачі вищої освіти 5-го курсу фармацевтичного факультету Донецького національного медичного університету. Три дні вони займалися санітарно-просвітницькою роботою з населенням. Місцем роботи були торговельний зал аптеки, територія поблизу аптечного закладу.

Волонтери проводили з населенням індивідуальну роботу, нагадували відвідувачам аптек загальні правила виконання протиепідемічних вимог щодо обов’язкової обробки рук санітайзерами, носіння захисних масок, дотримування дистанції.

Також волонтери донесли зацікавленим багато корисної інформації про лікарські засоби для зміцнення імунітету, для профілактики захворювання, про ризик розвитку твіндеміку (поєднання COVID-19 з грипом), про недопустимість самолікування, особливо про шкоду застосування антибіотиків без призначення лікаря, тощо.

Волонтерська робота проводилася в різних містах Донецької обл. (Краматорську, Костянтинівці, Бахмуті, Вугледарі) в аптеках ТОВ «Зовнішньоторгівельна фірма «Арніка», які є базовими для проходження інтернатури. Здобувачі вищої освіти отримали цінний досвід, виконуючи таку потрібну в цей складний час роботу.

За матеріалами Донецького національного медичного університету

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті