Приватні медичні заклади в процесі реформи медицини

28 Грудня 2020 12:58 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook повідомляє, що у 2020 р. служба виплатила понад 622 млн грн приватним закладам та лікарям — фізичним особам — підприємцям.

21% від загальної кількості договорів укладено з приватними закладами, із понад 3 тис. законтрактованих — це 231 приватний заклад та 401 лікар — фізична особа — підприємець. Серед цих закладів:

  • 34 уклали контракт на амбулаторну допомогу;
  • 36 проводять інструментальні дослідження для ранньої діагностики онкології;
  • по 4 приватних медичні заклади законтрактовані на надання послуг з медичної реабілітації, проведення хірургічних операцій та діагностики і хіміотерапевтичного лікування онкології;
  • по 2 медичні заклади уклали договори на лікування інфаркту, гемодіаліз та стаціонарну допомогу пацієнтам;
  • ще по 1 закладу надають послуги з мобільної паліативної допомоги та супровід осіб з вірусом імунодефіциту людини.

«Законтрактовані НСЗУ лікарі — фізичні особи — підприємці та приватні медичні заклади є рівноправними учасниками медичного простору. Вони надають повний обсяг медичних послуг згідно з договором. Пацієнт може обрати сімейного лікаря, терапевта чи педіатра у приватному закладі і за державні кошти отримає безоплатний пакет послуг на первинці», — йдеться у повідомленні.

НСЗУ зауважує, що для того щоб отримати спеціалізовану допомогу у приватному закладі, потрібне направлення лікаря, з яким укладено декларацію, або лікуючого лікаря. Як і у разі з комунальними закладами, направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, фтизіатра, стоматолога, нарколога і лікуючого лікаря, а також якщо пацієнт перебуває у невідкладному стані.

Пацієнт має можливість вільно обрати медичний заклад, в якому хоче отримати допомогу, а НСЗУ заплатить цьому закладу незалежно від форми власності.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті