Максим Степанов розповів, як розвиватиметься трансплантація в Україні у 2021 р.

04 Січня 2021 10:57 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 4 січня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 4158 нових випадків захворювання на COVID-19, з яких 170 дітей та 163 медичних працівники. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 1526 осіб;
  • летальних випадків — 73;
  • одужали — 4693 особи;
  • здійснено 13 128 тестувань за добу, з них 11 021 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 2107 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Запорізькій (528), Львівській (352), Миколаївській (314), Київ­ській (301) областях та м. Київ (504).

Міністр поінформував, що Міністерством напрацьовано плани на 2021 р. щодо розвитку сфери трансплантації. «У нас є чітке розуміння, куди і як ми буде розвивати таку сферу, як трансплантація. Відтак з 1 січня почала працювати Єдина державна інформаційна система з питань трансплантації органів та тканин. У наших планах також почати здійснювати трансплантацію печінки саме в Україні та провести першу пересадку легень», — зазначив він.

М. Степанов зауважив, що окрім розвитку сфери трансплантації слід запровадити пакет медичних послуг з посттрансплантаційного супроводу та розробити механізм залучення до транспортування анатомічних матеріалів та реципієнтів усіх видів транспорту, в тому числі цивільної авіації, авіаційного транспорту Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції тощо.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті