В Україні 5-й тиждень спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19 — підсумок наради Президента

04 Січня 2021 5:13 Поділитися

Під час традиційної селекторної наради, яка відбулася 4 січня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, було зазначено, що в Україні в останні тижні зменшується кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 і зростає кількість тих, хто одужав. Про це йдеться на сайті Президента України.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в країні також відмічається зниження захворюваності на пневмонію. За останній тиждень було зафіксовано 19,5 тис. випадків, тоді як, наприклад, з 9 по 15 листопада — майже 39 тис. Водночас очільник МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після Новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.

Зі свого боку, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що на сьогодні на госпіталізації перебувають 22 802 особи, а 5 тиж тому таких налічувалося в середньому 28–29 тис.

Також урядовці доповіли, що наразі в Україні облаштовано 50 409 ліжко-місць у лікарнях з підключенням кисню. Наразі вільні майже 35 тис. ліжок з киснем. Загалом у країні на сьогодні є майже 66 тис. ліжко-місць для пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Д. Шмигаль також повідомив про перебіг виплат допомоги в розмірі 8 тис. грн бізнесу та найманим працівникам у зв’язку з посиленням карантинних обмежень. «Станом на 31 грудня на оформлення допомоги в розмірі 8 тис. грн було подано 480 тис. заяв та можу сказати, що майже всі виплати вже здійснено. Так, по 456 тис. заяв було перераховано кошти в обсязі 3,64 млрд грн. Наразі кошти не перераховано переважно тим отримувачам, які подали документи на одержання допомоги в останні дні минулого року. Можу запевнити, що ці громадяни отримають належну їм допомогу протягом першої половини січня», — наголосив він.

Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що певна кількість компаній боїться податкових перевірок після отримання матеріальної допомоги.

Президент України В. Зеленський запропонував використати цю ситуацію для покращення стосунків між державою та бізнесом. «Пропоную керівництву Міністерства фінансів та Державної податкової служби подумати над тим, як зробити підхід до компаній, які зареєструвалися на отримання допомоги, максимально публічним та лояльним. Вони мають знати, що держава підтримує прозорий бізнес», — сказав він.

За листопад–грудень виплачена допомога на загальну суму 443 864 тис. грн для 90 475 сімей фізичних осіб — підприємців, які мають дітей віком до 10 років. Крім того, В. Зеленському доповіли, що найближчим часом Кабінет Міністрів ухвалить постанову, яка пришвидшить виплати родинам медичних працівників, що померли під час протидії COVID-19. Президент також поставив завдання прискорити створення реєстру вакцинованих осіб. Держава продовжує перемовини щодо постачання в Україну вакцин від COVID-19 з кількома зарубіжними компаніями.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті