У 2021 р. передбачено 502 млн грн для реалізації пілотного проєкту з трансплантації

11 Січня 2021 2:40 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов поінформував, що у 2021 р. видатки на трансплантацію органів та тканин збільшено до 502 млн грн. «У 2021 році для реалізації пілотного проєкту з трансплантації ми значно збільшили видатки з бюджету — до 502 млн грн. Для порівняння: у 2019 р. ця сума становила 112 млн грн. Тобто більш ніж у 4 рази. Наразі ми напрацьовуємо механізм роботи трансплантації в Україні, проводимо детальну калькуляцію витрат, аби вже найближчим часом проведення трансплантації стало абсолютно стандартним видом медичної допомоги, яку українці можуть отримувати у своїй країні», —­ зазначив він.

За словами міністра, зараз трансплантація в Україні розвивається в межах пілотного проєкту МОЗ, який передбачає зміну фінансового механізму проведення операцій з трансплантації. Тепер Міністерство укладає договори із закладами охорони здоров’я і покриває всі видатки за кожну проведену трансплантацію. Також тарифи передбачають можливість покращення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я.

«Я впевнений, що протягом цього року в українській системі трансплантації відбудуться суттєві зміни, які обов’язково відчують пацієнти та вже незабаром наша країна здобуде трансплантаційну незалежність, яка необхідна, щоб рятувати життя наших громадян», — підкреслив М. Степанов та наголосив, що цьогоріч прогнозується збільшення кількості трансплантацій в Україні вдвічі — буде зроблено не менше ніж 250 пересадок життєво важливих органів.

Також передбачається створення пакета медичних послуг із посттрансплантаційного супроводу в межах Програми медичних гарантій та забезпечення оплати послуг Національною службою здоров’я України. Окрім того, протягом цього року буде запущено єдиний аеромедичний простір в Україні, який розпочнеться пілотними проєктами з аеромедичної евакуації у Львівській та Київській областях та впровадженням повітряного транспортування для реципієнтів та донорських органів.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті