Як припинити самоізоляцію після повернення з-за кордону? Роз’яснює ЦГЗ

12 Січня 2021 12:37 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) пояснює, як можна достроково припинити самоізоляцію людям, які повертаються після подорожей із-за кордону.

  1. Зробіть тест методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) у верифікованій лабораторії України

Є визначений перелік лабораторій, які мають доступ до електронної системи ЦГЗ. Лабораторії, яких немає в переліку, не мають доступу до системи, а отже, не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток «Дій вдома».

Перелік можна переглянути за посиланням.

  1. Дані про негативний результат вносить лабораторія самостійно

Будь-які відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають. Результат дослідження лабораторія повинна вносити в електронну базу даних.

Важливо: номер телефону має відповідати номеру, для якого активовано застосунок «Дій вдома», і має бути записаний у правильному форматі, усі поля форми мають бути заповнені. Одна особа = один номер телефону (допускається зарубіжний номер).

За коректність/оперативність внесення даних відповідають лабораторії, що здійснюють тестування.

  1. Дані електронної платформи синхронізуються із сервісом «Дій вдома» автоматично. Синхронізація відбувається щогодини, без вихідних

Важливо: ЦГЗ не опрацьовує дані в ручному режимі. З усіх питань щодо введення або редагування даних необхідно звертатися до лабораторії, яка виконала тестування, щодо роботи «Дій вдома» варто звертатися до Міністерства цифрової трансформації, що є адміністратором застосунку, з питань порядку перетину кордону — до Державної прикордонної служби України.

ЦГЗ зауважує, що якщо особа має результати негативного тесту ПЛР, виконаного за кордоном (є інформація англійською чи українською), але працівники прикордонної служби все ж наполягли на встановленні застосунку «Дій вдома», у такому разі необхідно надіслати запит до ЦГЗ на електронну адресу: [email protected].

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті