У 2021 р. МОЗ планує провести 480 трансплантацій кісткового мозку

12 Січня 2021 11:32 Поділитися

12 січня під час брифінгу Максим Степанов, міністр охорони здоров’я Украї­ни, повідомив, що на сьогодні в Україні працюють 6 закладів охорони здоров’я, уповноважених на трансплантацію кісткового мозку, з яких 4 знаходяться у Києві, 1 — у Львові та 1 — у Черкасах. У кожному з цих закладів протягом 2020 р. надавалися послуги з транс­плантації кісткового мозку. Усього було проведено 204 такі трансплантації. Однак поки що потребу в таких операціях не вдається покрити власними силами, то 182 пацієнти було відправлено за кордон для проведення трансплантації кісткового мозку. Протягом 2021 р. планується провести в Україні 480 трансплантацій кісткового мозку.

З метою розвитку системи надання послуг з трансплантації кісткового мозку у 2021 р. МОЗ розроблено проєкт постанови Уряду щодо підвищення тарифів на алогенну трансплантацію кісткового мозку, які покриватимуть витрати на пошук донора та забір клітин, трансплантацію та післяопераційний супровід.

Окрім того, в планах МОЗ у сфері медичної освіти — співпраця з міжнародними партнерами для створення сучасних програм підготовки українських спеціалістів у сфері трансплантації, в тому числі через переклад сучасних академічних та клінічних джерел даної сфери, стажування в провідних центрах трансплантації європейських країн.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті