Роз’яснення щодо інформації у розділі про ціни на сайті www.apteka.ua

19 Січня 2021 6:14 Поділитися

Відповідаємо читачеві, що звернувся до редакції «Щотижневика АПТЕКА» з проханням роз’яснити причини відсутності у розділі «Ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення»/«Задекларовані оптово-відпускні ціни» нашого сайту www.apteka.ua інформації щодо лікарського засобу Купреніл (пеніциламін).

Інформація у зазначеному розділі сайту www. apteka.ua постійно оновлюється згідно з актуальними даними, що надходять від МОЗ України. Зокрема, наразі відбувається імпорт даних щодо оптово-відпускних цін на лікарські засоби згідно з наказом МОЗ України від 19.01.2021 р. № 72 «Про декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 16 січня 2021 року та внесення їх до реєстру та внесення змін до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби». У доступному на сайті moz.gov.ua файлі під назвою «Реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 16.01.2021 р.» (далі — Реєстр) дані щодо препарату Купреніл є, у тому числі щодо державної реєстрації, термін якої закінчився 18.11.2020 р.

Нам відомо, що згідно з наказом МОЗ України від 20.07.2020 р. № 1637 препарат перереєстровано (UA/8546/01/01) на необмежений термін, проте інформація щодо цього у вищезгаданому Реєстрі відсутня. З появою відповідного наказу МОЗ про зміни до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби щодо терміну дії даного свідоцтва про реєстрацію інформацію на сайті www.apteka.ua буде оновлено. За відсутності у Реєстрі інформації про діюче реєстраційне свідоцтво внесення у базу даних на сайті даних щодо цін неможливе.

Згідно з п. 8 Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін, що затверджене наказом МОЗ України від 18.08.2014 р. № 574, у разі зміни даних реєстраційного посвідчення на лікарський засіб за умови, що рівень задекларованої зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб залишається незмінним, МОЗ України вносить відповідні зміни до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби.

Для цього заявник подає до МОЗ України заяву з обґрунтуванням необхідності внесення змін до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби та копію реєстраційного посвідчення на цей лікарський засіб, засвідчену підписом заявника та скріплену печаткою (за наявності).

МОЗ України на підставі наказу протягом 5 робочих днів після отримання заяви вносить відповідні зміни до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби. Таким чином, власник реєстраційного посвідчення має подати відповідну заяву задля актуалізації Реєстру.

На запитання, чи є онлайн-видання apteka.ua офіційним джерелом звірки з аптеками наявності препарату в реєстрі оптово-відпускних цін на лікарські засоби, відповідаємо, що єдиним офіційним джерелом звірки є Реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби, який оприлюднено на офіційному сайті МОЗ України. Розділ «Ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення»/«Задекларовані оптово-відпускні ціни» сайту www.apteka.ua створений відповідно до даних з Реєстру на сайті МОЗ для зручності користування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті