Уряд має назвати точну дату початку масової і безкоштовної вакцинації українців від COVID-19 — Олена Кондратюк

26 Січня 2021 10:42 Поділитися

Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, яке відбулося 25 січня, зазначила, що Парламент починає свою роботу після локдауну з новими викликами, які стоять перед країною, негайного вирішення яких очікують люди.

Зокрема, одним із стратегічних питань, на її переконання, є вакцинація громадян від COVID-19. «З минулого року я ставлю Прем’єр-міністру одне й те саме питання — що з вакциною для України? Переконана, що масова безкоштовна вакцинація українців від COVID-19 має бути головним пріоритетом для Верховної Ради та Уряду. Мало того — це персональна відповідальність Прем’єр-міністра і всього Кабміну», — наголосила О. Кондратюк.

Вона також зазначила, що сьогодні в лідерах імунізації є саме ті країни, чиї Уряди змогли ефективно провести переговори з виробниками і заздалегідь замовити достатні запаси вакцин від COVID-19. «Вже більше 60 країн Європи та світу розпочали вакцинацію від коронавірусу, розподіливши понад 63 млн доз вакцини між громадянами. Темпи імунізації в окремих країнах вражають своїми масштабами», — підкреслила О. Кондратюк.

Заступник Голови Парламенту закликала Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час звіту у Верховній Раді 26 січня дати відповідь суспільству на запитання: «Чому була провалена робота з підготовки до вакцинації, хто має понести за ці запізнілі та неефективні рішення персональну відповідальність і які були зроблені висновки?». Окрім того, вона звернулася до глави Уряду щодо необхідності інформування громадян про те:

  • яка кількість вакцин вже була законтрактована Урядом України за кошти держбюджету;
  • яких виробників та якої ефективності ці вакцини;
  • яку саме вакцину, в якій кількості, з якою ефективністю і в які терміни Україна отримає в рамках благодійної ініціативи COVAX.

«Найголовніше — назвіть точну дату початку кампанії безкоштовної вакцинації від коронавірусу в Україні. Відповіді, що ведуться переговори і все буде гаразд, які ми чуємо ще з минулого року, нікого вже не влаштовують і не переконають. Нам потрібна конкретика. Ми як Верховна Рада маємо жорстко і прискіпливо контролювати Уряд у цих аспектах», — резюмувала вона.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua,

фото із сайту Верховної Ради України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті