Вакцинація проти COVID-19 почнеться в лютому, як і планувалося — Денис Шмигаль

26 Січня 2021 1:18 Поділитися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 25 січня в ефірі програми «Свобода слова» повідомив, що до кінця січня Україна очікує першу поставку вакцин від COVAX обсягом 100–200 тис. доз, щоб почати негайну вакцинацію першої черги. Інформацію про це розміщено на урядовому сайті.

Очільник Уряду наголосив, що Україна доєдналася до міжнародної ініціативи COVAX одночасно з усіма європейськими й іншими країнами світу. Усі контракти, необхідні для цього, були укладені вчасно. «З ініціативою COVAX ми співпрацюємо на тих самих умовах і правилах, на яких співпрацює більшість європейських країн», — наголосив Д. Шмигаль. Він також підкреслив, що вакцин вистачить усім охочим протягом цього року. За його словами, наразі є попередня домовленість про вже більш ніж 30 млн доз, є вже як підписані контракти, так і ті, що очікують підписання.

«Усі черги вакцинування в Україні будуть дотримані відповідно до Національного плану, вся інфраструктура буде підготовлена. Є розроблений план про утворення 500 мобільних бригад і понад 4 тис. відповідних пунктів щеплення. Уся інфраструктура цього року буде забезпечена для всіх охочих і тих, хто має вакцинуватися в першу чергу», — наголосив Глава Уряду та нагадав, що Національний план передбачає 5 етапів безкоштовного вакцинування, зокрема для лікарів, військовослужбовців, усіх груп ризику. Він підкреслив, що вакцинація буде добровільною.

«Паралельно з безкоштовною вакцинацією буде відбуватися щеплення на комерційних засадах. Це не заборонено, якщо вакцина сертифікована й ліцензована в країні», — зауважив Прем’єр-міністр.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті