Уряд вніс зміни до переліку протиепідемічних товарів, операції яких звільнені від ПДВ (Оновлено)

Постановою КМУ від 27.01.2021 р. № 54 внесено зміни до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість (далі — Перелік). Документ набув чинності 30.01.2021 р. у зв’язку з опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» від 30.01.2021 р. № 20.

Зокрема, позицію міжнародної непатентованої назви (МНН) Аcetylcysteine доповнено новою формою випуску, а саме порошком для орального розчину.

Також перелік доповнено такими позиціями МНН, як Oxygen, Cefoperazone, Ceftazidime, Iron preparations (препарати заліза)*. Уточнено, що виноска «*» означає, що до цієї групи належать лікарські засоби, які класифікуються за анатомо-терапевтично-хімічним (АТХ) кодом — B03A.

Розділ переліку «Засоби індивідуального захисту» теж доповнено кількома примітками. Так примітка «*» означає, що для звільнення від оплати податку на додану вартість (ПДВ) товар, що відповідає позиції «медична маска», повинен мати документ про відповідність ДСТУ EN 14683:2014 «Маски хірургічні. Вимоги та методи випробування» та/або EN 14683:2005. Розділ доповнено й приміткою «**», яка означає, що для звільнення від оплати ПДВ товари, що відповідають позиціям «Костюм біологічного захисту/комбінезон», «Халат ізоляційний медичний одноразовий», повинні мати документ про відповідність ДСТУ EN 14126:2008 «Одяг захисний. Захист від інфекційних агентів. Вимоги до експлуатаційних характеристик і методи випробування» та/або EN 14126:2003.

Постановою № 54 відповідні зміни також вносяться і до переліку товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 225.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті