Насувається нова ера телемедицини та відповідних додатків?

02 Лютого 2021 10:49 Поділитися

За даними аналітичної компанії «GlobalData», у 2020 р. на фоні пандемії коронавірусу кількість завантажень певних додатків для онлайн-консультацій збільшилось колосально порівняно з попереднім роком. Наприклад, у 2019 р. кількість завантажень додатку для надання послуг телемедицини InTouch Health становила 2,3 тис., стільки ж зафіксовано лише за підсумками II кв. 2020 р.

Ще на початку пандемії компанія прогнозувала, що COVID-19 стане переломним моментом у розвитку телемедицини. Переваги використання комп’ютерних та телекомунікаційних технологій усвідомлюються дедалі краще. Зокрема, телемедицина допомагає у вирішенні таких викликів, з якими стикаються системи охорони здоров’я, як дефіцит робочої сили, забезпечення доступності медичних послуг, збільшення видатків на охорону здоров’я.

За даними дослідження «GlobalData Survey: Top emerging industry trends, 2021», телемедицина є одним із найперспективніших трендів, разом із проведенням децентралізованих/віртуальних клінічних досліджень, застосуванням електронних медичних записів, а також доказів з реальної клінічної практики (Real World Evidence — RWE), здійсненням віддаленого контролю за пацієнтом, розвитком персоналізованої медицини та розробкою препаратів для застосування в імуноонкології.

Тим не менш, безумовно, особисті консультації та певні діагностичні обстеження не можуть бути замінені віртуальною медичною допомогою. Пошук балансу між традиційними та інноваційними методами може допомогти максимізувати переваги телемедицини.

За матеріалами globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті