Найближчим часом стартує спільний пілотний проєкт МОЗ та МВС щодо авіамедицини

04 Лютого 2021 4:24 Поділитися

3 лютого 2021 р. відбулася тристороння нарада представників Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) та Міністерства внутрішніх справ (МВС). Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України.

На порядку денному зустрічі було впровадження пілотного проєкту з аеромедичної евакуації у Львівській та Київській областях, а також авіаційного транспортування анатомічних матеріалів. Йдеться про нові можливості в охороні здоровʼя України в частині розвитку трансплантології, зокрема, транспортування донорського серця. Для цього використовуватиметься авіатранспорт МВС.

Реалізація пілотного проєкту з аеромедичної евакуації, за поясненням представників МОЗ, здійснюватиметься підготовленими медичними працівниками екстреної медичної допомоги. Крім того, аеромедичному транспорту надаватиметься перевага під час отримання дозволів на виліт. У розмові також наголосили на готовності закладів охорони здоровʼя оперативно реагувати на всі випадки, повʼязані з рятуванням життя людей. МОЗ як головний розпорядник коштів готове спрямувати на це частину своїх ресурсів.

«Для реалізації цього вкрай необхідного для розвитку охорони здоровʼя пілотного проєкту маємо узгодити в робочому порядку всі деталі розробленого Міністерством охорони здоровʼя проєкту акта, щоб уникнути можливих ризиків. Окрім того, маємо розрахувати кошти з урахуванням прогнозних показників щодо кількості годин вильотів рятівних авіаслужб. Це потрібно робити оперативно, а тому зволікати з прийняттям рішень не варто», — наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Найближчим часом МОЗ має подати до Міністерства фінансів попередньо узгоджений документ, який дозволить стверджувати про те, що аеромедицина в Україні можлива й найближчим часом стартуватиме спільний із МВС пілотний проєкт.

За матеріалами mof.gov.ua,
фото із сайту Мінфіну

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті