Загальнонаціональний карантин буде продовжено як мінімум до 30 квітня 2021 р. — Денис Шмигаль

05 Лютого 2021 6:06 Поділитися

4 лютого під час заходу Європейської Бізнес Асоціації на тему «Глобальний огляд економіки України» Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль торкнувся гострих як для бізнесу, так і суспільства загалом питань — вакцинації, карантинних обмежень та боротьби з поширенням COVID-19.

«Наразі ми все ще знаходимося на стадії боротьби з коронавірусом, тож загальнонаціональний карантин буде продовжено як мінімум до 30 квітня 2021 р.», — зазначив Д. Шмигаль та додав, що не виключеною є можливість того, що й після квітня карантинні обмеження будуть працювати, якщо Україна не наблизиться до радикальних позитивних змін у боротьбі з поширенням захворювання.

Вакцинація українців проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому з найбільш вразливих категорій населення, зокрема з працівників медичної системи, які безпосередньо взаємодіють з хворими на коронавірусну інфекцію.

Глава Уряду також повідомив, що у держави є можливість вакцинувати всіх у порядку черги, втім охочі вакцинуватися раніше, очевидно, матимуть змогу зробити це самостійно та за власний кошт у приватних клініках. «Україна використовуватиме тільки вакцини, що показали не менше 70% ефективності. Наразі такі показники демонструють 6 виробників вакцин, але протягом року їх може стати більше. Уряд також планує проводити роз’яснювальну роботу з населенням, аби забезпечити імунізацію якомога більшої кількості людей. 2021 р. має стати роком, коли Україна подолає COVID-19», — наголосив Д. Шмигаль.

За матеріалами eba.com.ua,
фото з урядового порталу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті