Охоплення обов’язковими профілактичними щепленнями вдалося втримати на належному рівні — Віктор Ляшко

09 Лютого 2021 11:01 Поділитися

Міністерству охорони здоров’я в період епідемії COVID-19 вдалося втримати охоплення обов’язковими профілактичними щепленнями на належному рівні. Про це йдеться на сайті відомства.

«Незважаючи на значне зниження темпів вакцинації в період з березня по травень, завдяки злагодженим діям Міністерства, структурних підрозділів охорони здоров’я обласних адміністрацій та лікарів рівень охоплення профілактичними щепленнями не провалили», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, показник охоплення щепленням проти туберкульозу за 2020 р. залишився на рівні 2019 р. і становить 88,8%. Найкращі показники охоплення щепленням проти туберкульозу в м. Київ, у Волинській та Полтавській областях. Рівень охоплення щепленнями проти гепатиту В — 96,5%. Це єдине щеплення, щодо якого вдалося досягнути рекомендованого ВООЗ рівня 95%. Минулого року цей показник становив лише 77%.

Також В. Ляшко зауважив, що показник охоплення щепленням проти дифтерії, правця та кашлюку в дітей віком до одного року становить 80,1%. «Держава закуповує вакцини за національним Календарем щеплень від 10 інфекційних хвороб. Наразі у кожній області доступні якісні вакцини, що використовуються для обов’язкових щеплень. Ми вибудовуємо кампанію імунопрофілактики проти COVID-19 таким чином, щоб вона не перетиналася з проведенням рутинних щеплень», — зазначив В. Ляшко.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті