Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію проти COVID-19 через «Дію» — Михайло Федоров

10 Лютого 2021 4:20 Поділитися

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Всеукраїн­ському форумі «Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді», який відбувся 8–10 лютого, поінформував, що Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) спільно із МОЗ та Національною службою здоров’я України (НСЗУ) розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні.

«Мінцифри веде перемовини з МОЗ, щоб через додаток «Дія» ми почали прийом елект­ронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес», — заявив М. Федоров.

Він також зауважив, що важливо з точки зору менеджменту організувати процес вакцинації. Відтак планується зробити запис в електронній черзі на вакцинацію від COVID-19 через «Дію» в кілька кліків.

На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які відправлять заявку на вакцинацію. На підставі записів у «Дії» відповідно до плану поставок вакцин МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою. Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

З початку пандемії Мінцифри включено у штаб боротьби з COVID-19, адже цифрові технології допомагають створювати зручні сервіси, отримувати якісні дані та організовувати процеси в режимі реального часу.

За матеріалами kmu.gov.ua,
фото з урядового сайту
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Сергей 11.02.2021 4:04
Да уже подал заявку на получение компенсации ФОП 8000 грн, ни денег, ни сообщения почему не оплатили. Хваленая Дія..

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті