ДЕЦ обговорено шляхи вдосконалення фармацевтичного сектору з ІРМА

15 Лютого 2021 10:38 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) повідомляє, що днями керівництво підприємства провело робочу зустріч з представниками ГО «Асоціація індійських фармацевтичних виробників» (ІРМА). Метою заходу було обговорення взаємодії та подальшої співпраці з міжнародними виробниками та імпортерами для забезпечення населення України якісними, безпечними, ефективними та доступними ліками.

У ході зустрічі учасники обговорили ключові пріоритети на шляху до позитивних змін у системі охорони здоров’я, впровадження електронних механізмів реєстрації лікарських засобів, питання біоеквівалентності та ін.

Директор ДЕЦ Михайло Бабенко анонсував зміни в системі роботи підприємства, включаючи діджиталізацію процесів, скорочення термінів надання послуг, спрощення порядку проведення процедур тощо. У свою чергу, президент IPMA д-р Менон Раманан Унні Парамбат запевнив у готовності IPMA надавати підтримку в усіх позитивних зрушеннях ДЕЦ.

Окрему увагу учасники приділили експертизі матеріалів щодо біоеквівалентності. Представники асоціації зауважили, що через невідповідність європейських вимог американським деякі питання біоеквівалентності потребують додаткових узгоджень. У свою чергу, керівництво ДЕЦ запевнило, що готове сприяти вирішенню цих та інших завдань на рівні МОЗ.

ДЕЦ позитивно оцінив пропозицію представників заявників — індійських фармацевтичних виробників щодо подання інструкцій в електронному вигляді у зв’язку з великим обсягом інформації, а в упаковці вкладати лише інформацію для пацієнта. Але такі зміни, як і деякі інші пропозиції від фармацевтичної спільноти, можливо реалізувати тільки шляхом внесення змін до закону.

Також було зазначено, що ДЕЦ відкритий для онлайн-консультацій з метою покращення взаємодії між експертами підприємства та заявниками.

Сторони погодилися, що удосконалення процесів, впровадження нових напрямів діяльності та подальша співпраця з міжнародними партнерами сприятиме розвитку фармацевтичної галузі та системи охорони здоров’я в Україні.

За матеріалами dec.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті